Ambtenarenrecht

Sinds het uitbreken van de crisis worden ambtenaren steeds vaker geconfronteerd met ontslag wegens reorganisaties. Het is dan aan te raden om een advocaat in te schakelen, die zich heeft gespecialiseerd in het ontslagrecht voor ambtenaren. Het ambtenarenrecht is namelijk een vak apart.

Mr. Marleen van Geffen en mr. Thomas Vetter houden zich bezig met het ambtenarenrecht. Zij zijn volledig thuis in het procederen in het bestuursrecht. In tegenstelling tot het civiele arbeidsrecht, wordt er namelijk in het ambtenarenrecht geprocedeerd bij de bestuursrechter. Voordat u bij de bestuursrechter aankomt, zal echter eerst bezwaar gemaakt moeten worden tegen een (ontslag)besluit van de (overheids)werkgever.

U kunt bij ons terecht voor ontslag, functioneel ontslag, ontslag wegens arbeidsongeschiktheid, strafontslag, ontslag op andere gronden, disciplinaire maatregelen, etc. Handelen zonder voldoende kennis of juridische ondersteuning leidt al direct tot een achterstand. Dus zorg ervoor dat u op tijd juridisch advies inwint. Houdt daarbij rekening met de termijnen voor het maken van bezwaar of voor het instellen van beroep. Als u te laat bent, wordt een besluit onaantastbaar en kunt u er niets meer tegen doen.

Heeft u vragen over onze rechtsbijstand? Neem dan gerust contact op met één van onze advocaten voor een advies. Indien u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, staan wij u ook op die basis bij.

Ambtenarenrecht