Mevrouw mr Ellen Gelok

Migratierecht en strafrecht

 

Ellen Gelok is in 1988 afgestudeerd aan de Rijks Universiteit Utrecht in het strafrecht. Zij heeft van 1989 tot 1992 bij het Bureau voor Rechtshulp gewerkt. Vanaf 1992 werkt zij als advocaat bij Advokatenkollektief Oost. Sindsdien behandelt zij hoofdzakelijk zaken op het gebied van het strafrecht en het vreemdelingenrecht.

Zij neemt al jarenlang deel aan de strafpiketregeling en staat cliënten bij die door de politie zijn aangehouden voor verhoor of in verzekering zijn gesteld. Zij heeft dus ervaring met voorgeleidingen bij de rechter-commissaris, raadkamers gevangenhouding en met zittingen bij de rechtbank en het Gerechtshof.

Ellen Gelok behandelt ook veel reguliere vreemdelingenzaken en weet deze regelmatig tot een goed einde te brengen. Met name zaken die op beide rechtsgebieden spelen (zoals strafrechtelijke vervolging wegens ongewenstverklaring of inreisverbod en intrekking van een verblijfsvergunning wegens inbreuken op de openbare orde) zijn bij haar in goede handen. Zij onderzoekt alle mogelijkheden, maar vindt het belangrijk u een realistische prognose te geven. Zij zal u geen beloftes doen of garanties geven die niet waargemaakt kunnen worden.

Zij is lid van de SVMA (Specialisten Vereniging Migratierecht Advocaten) en van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken. In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten staat zij geregistreerd onder de hoofdrechtsgebieden Vreemdelingenrecht en strafrecht. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Naast strafzaken en vreemdelingenzaken behandelt zij ook bijstandszaken, belastingtoeslagzaken, VOG-zaken en andere zaken op het terrein van het bestuursrecht.

Ellen Gelok is lid geweest van een gemeentelijke bezwaarschriftencommissie die bezwaarschriften over bijstand behandelt. Verder is zij zes jaar (tot 2013) docent geweest in de beroepsopleiding vreemdelingenrecht van de OSR. Vanaf 2016 geeft zij workshops op de beroepsopleiding voor de advocatuur over gedragsrechtelijke onderwerpen. Ook geeft zij regelmatig cursussen over vreemdelingen en sociale zekerheid aan andere advocaten of aan Sociaal Raadslieden.

Email: egelok@akoost.nl