Mevrouw mr Karin van Lotringen

Personen- en familierecht, huurrecht, sociale zekerheid

Karin van Lotringen focust in haar familierechtpraktijk op zaken waar kinderen bij betrokken zijn: scheiding, omgang, alimentatie en ouderlijk gezag. Ook verleent zij ouders bijstand bij een ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing van hun kind. Verder is zij gespecialiseerd in woonrecht (huur en verenigingen van eigenaren).

Karin schreef met Marion Zanders in 2010 “Money mama; gezin, geld en juridisch gedoe”, een boek over wat samenwoners juridisch en financieel beter kunnen regelen als ze kinderen krijgen.

Karin is lid van de Vereniging voor Sociale Advocatuur Nederland en de Vereniging Familie- en Jeugdrecht en neemt deel aan de werkgroep Familierecht van de VSAN.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heeft zij de volgende rechtsgebieden geregistreerd: huurrecht en personen- en familierecht. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

e-mail: lotringen@akoost.nl