Tarieven

Ons kantoor staat voor betaalbare rechtsbijstand door specialisten aan particulieren, ideële organisaties en ondernemingen.

Uurtarieven

Onze uurtarieven liggen tussen de € 200,- en € 300,- (inclusief BTW). Wij berekenen geen kantoorkosten.

Afspraken

Afhankelijk van het type procedure kunnen wij afspraken maken over een:
vaste prijs voor bepaalde procedures;
korting bij een gegarandeerde afname van dienstverlening;
korting voor particulieren (afhankelijk van de draagkracht).

Gespecificeerde nota’s

Om u inzicht te geven in onze werkzaamheden, krijgt u een urenspecificatie.

Gefinancierde rechtshulp

Wij werken met het systeem van gefinancierde rechtsbijstand. Wij dienen voor u de aanvraag in bij de Raad voor Rechtsbijstand. Wordt deze gehonoreerd, dan betaalt u een eenmalige eigen bijdrage voor de kosten van de rechtsbijstand. Op de website van de Raad voor de Rechtsbijstand vindt u informatie over gefinancierde rechtsbijstand. Via deze website kunt u ook een proefberekening maken om te zien of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand op grond van uw inkomen en vermogen. 

Kosten

Wij informeren u van tevoren als wij kosten moeten maken die voor uw rekening komen: bijvoorbeeld voor griffierechten, uittreksels of inschakelen van deskundigen.

Rechtsbijstandverzekering

Als u een rechtsbijstandsverzekering hebt, dan hebt u recht op vrije advocaatkeuze (ook als in de polisvoorwaarden staat dat u geen recht hebt op een eigen advocaat). Dit heeft het Europees Hof op 7 november 2013 bepaald. Dat betekent dat u bij een procedure uw eigen advocaat kunt kiezen. Hebt u een rechtsbijstandsverzekering, laat het ons weten.